Question Answer of GK Quiz questions: Dam and Rivers

Author:

Check GK Quiz questions: Dam and Rivers for Bank, SSC and Government job exams on e akhabaar

Dam and rivers are expected gk questions in all Competitive exams

1. In which River Hirakud dam (longest dam in India) is situated ?


Answer: Mahanadi (Odisha)

2. In which River Bhakranangal dam (largest dam in India) is situated ?


Answer: Sutlej (Himachal Pradesh)

3. In which River Tehri Dam (highest dam in India) is situated ?


Answer: Bhagirathi River (Uttarakhand)

4. In which River Nagarjunasagar Dam is situated ?


Answer: Krishna River

5. In which state the Baglihar Dam situates ?


Answer: Jammu and Kashmir (in river Chinab)

6. In which state the Ukai Dam situates ?


Answer: Gujarat (in river Tapti)

7. In which state the Pong Dam situates ?


Answer: Himachal Pradesh (in river Beas)

8. In which state the Koyna Dam situates ?


Answer: Maharashtra (in river Koyna)

9. In which state the Osman Sagar dam situates ?


Answer: Andhra Pradesh (in river Musi )



*10. The disputed “Babli project ” is situated across the river? 


answer: Godavari

Dam and rivers around the world

*1. Three Gorges Dam  is situated across the river?


Answer: Yangtze (China)

*2. Hoover Dam  is situated across the river?


Answer: Colorado River (US)

*3.Tarbela Dam is situated across the river?


Answer: Indus (Pakistan)

Practice India GK Quiz questions: Dam and Rivers number for exams , Just comment your queries below.