Question Answer of Kerala PSC Exam General Knowledge Questions and answers 2019

Author:

Check Kerala PSC Exam General Knowledge Questions and answers 2019 for Bank, SSC and Government job exams on e akhabaar

Kerala PSC Exam questions and answers , Recently asked questions from  driver and Health nurse exams 2018

1. Where is the highest battle field in the world ?


answer: Siachen Glacier

2. Which period is known as a plan holiday in Indian history?


Answer: 1966-1969

3. Which was the first bank to introduce ATM in India?


Answer: HSBC

4. First development bank in India?


Answer: IFCI(Industrial Finance Corporation of India )

5. Regional rural bank were started in the year?


Answer: 1975

6. Which was the first bank introduced ATM in India?


Answer: HSBC

7. Hornbill festival is celebrated in the state of ?


Answer: Nagaland

8. Important natural source of vitamin D ?


Answer: Sun Light

9. World Tuberculosis  day is celebrated on?


Answer: March 24

10. Which organization was formed as per the recommendations of Hilton Young Committee?


Answer: RBI

11. Name India’s first Nano satellite ?


Answer: Jugnu

12. Panchayat Raj was first implemented in which state?


Answer: Rajastan

More Kerala related GK Questions for Kerala PSC Exams

13. Who called sree narayana Guru as the “second Budha”?


Answer: G sankara kurup



14. Who was known as lincoln of kerala?


answer: pandit k p karupan



15. Who is the author of the book prabhdha kerala?

 answer: swamy agamananda



16. The women activist who is popularly known as the jhansi Rani of Travencore?


Answer: Akkamma Cheriyan



17. Who is known as Kerala Vyasan?


answer: Kodungallur kunjikkuttan thamburan



18. Who started the newspaper the al-ameen in 1924?

 answer: Muhammad abdhul Rahman sahib

19. First Digital state of India?



 Answer: Kerala

20. The city which is known as cultural capital of Kerala?


answer: thrissur



21. Which is considered as the oldest European structure extant in kerlala?

 answer: Pallipuram Fort

 

For more GK Questions from Kerala PSC Exams

https://importantquestionsabout.blogspot.com/2018/10/gk-questions-2018-science-gk-questions.html

https://importantquestionsabout.blogspot.com/2013/08/simple-gk-and-current-affairs-questions.html

Practice India Kerala PSC Exam General Knowledge Questions and answers 2019 number for exams , Just comment your queries below.