Question Answer of Latest Random and important Gk questions : updated

Author:

Check Latest Random and important Gk questions : updated for Bank, SSC and Government job exams on e akhabaar

Previously asked GK questions for PSC and Bank exams

Random General Knowledge Questions and Answers

1. Gulf Stream Ocean Currents located in ?


Answer: Atlantic

2. Potassium is kept in ?


Answer: Kerosene

3.Which article of the Indian Constitution deals with the Right to Education ?


Answer: Article 21(a)

4. Which is the soil formed due to intense leaching in areas of high temperature and rainfall ?


Answer: Laterite Soil

5. The general governor who organized police force in India ?


Answer: Lord Cornvallis

6. Which is the Chemical added to give particular smell to LPG ?


Answer: Ethyl Marcaptan (Ethanethiol)

7. HTTPS stand for _____ ?


Answer: Hypertext Transfer Protocol Secure

8. For refreshing which function key is used ?


Answer: F5

9. The working principle of Optical Fibre Cables ?


Answer: Total Internal Reflection

10. The Andes Mountain located in ?


Answer: South America

11. The name Indian National Congress first put forward by ?


Answer: Dadabhai Naroji

12. Lightening Conductor was discovered by ?


Answer: Benjamin Franklin

13. Swami Vivekananda delivered his famous Chicago speech on which date?


Answer: 11 September 1893

 14. which planet is called green planet?


Answer: uranus

15. which planet is known as red planet?


Answer: Mars

16. which planet is known as morning star?


Answer: venus

17. which planet is known as blue planet?


answer: earth

18. which planet is known as green planet in solar system ?


answer: Uranus




19. Which planet have rings?


Answer: Saturn

*20. Who is the author of the book “You got magic”?


Answer: Neel Madhav

Important Facts about Indian presidents



*21. India wins freedom is the autobiography of?


answer: Abdul kalam azad

*22.The president who led the first minority government in India?


answer: V P Singh

*22. The President of India who announced the emergency of 1975?


answer: Fakhruddin ali ahmed

*23.First Indian president who was born in 20th century?


Answer: Fakhrudin Ali ahmed

*24. The oldest president of India?


Answer: K R Narayan

*25.The youngest president of India?


Answer: Neelam sanjiv Reddy

*26. Who is the first chief minister of Andhra pradesh?


Answer:  Neelam sanjiv Reddy

 


Did you know where is the Museum of Indian Railway situated ?

View More Questions regarding Dam and rivers




http://importantquestionsabout.blogspot.com/2012/08/gk-quiz-questions-dam-and-rivers.html

*Recent updates

Practice India Latest Random and important Gk questions : updated number for exams , Just comment your queries below.