Read Degrees of Adjectives MCQ Questions with Answers Class 6 English

Author:

Learn and Practice Degrees of Adjectives MCQ Questions with Answers Class 6 English on e akhabaar

by

Fill in the blanks with correct form of adjectives given below:

Question 1.


Sonali’s marks are the …………. in the class. (high)


(a) high


b) higher


(c) highest


(d) none of these

Answer

Answer: (c) highest


Question 2.


Brahmaputra is the …………. river in India. (large)


(a) largest


(b) large


(c) larger


(d) more large

Answer

Answer: (a) largest


Question 3.


Sonakshi is a ……… girl. (lazy)


(a) lazier


(b) lazy


(c) laziest


(d) very lazy

Answer

Answer: (b) lazy


Question 4.


This is the ………….. of all the sums? (difficult)


(a) difficult


(b) very difficult


(c) more difficult


(d) most difficult

Answer

Answer: (d) most difficult


Question 5.


Which is the ………… living animal? (old)


(a) older


(b) old


(c) oldest


(d) none of these

Answer

Answer: (c) oldest


Question 6.


Rachna is a ……….. girl. (pretty)


(a) pretty


(b) prettier


(c) more pretty


(d) prettiest

Answer

Answer: (a) pretty


Question 7.


Bombay is ……….. than Delhi. (big)


(a) big


(b) very big


(c) more big


(d) bigger

Answer

Answer: (d) bigger


Question 8.


Gold is ………….. metal. (costly)


(a) more costly


(b) costlier


(c) costly


(d) costliest

Answer

Answer: (c) costly


Question 9.


Mount Everest is the …………. peak in the world. (high)


(a) highest


(b) higher


(c) high


(d) very high

Answer

Answer: (a) highest


Question 10.


Jaipur is ………… than Manali. (hot)


(a) hot


(b) more hot


(c) hottest


(d) hotter

Answer

Answer: (d) hotter


Full Degrees of Adjectives MCQ Questions with Answers Class 6 English , Just Comment below your queries